Referenties

Trouwen binnen zes weken tijd.

Tussen het “ja ik wil met je trouwen” en “ja ik blijf je trouw” zat zes weken tijd.

We zijn nogal van de praktisch en tsja, ik als vrouw had al 13 jaar gewacht op dit moment…..

Ik spreek over een moment maar het is dan wel echt het belangrijkste moment in je leven. Je kiest bewust, in volle liefde voor elkaar. In ons geval een samengesteld gezin met inmiddels 4 kinderen.

Zo spannend, zo goed georganiseerd, ik ben van het perfectionistische type. Alles geregeld van ceremonie tot aankleding en van feest, gastenlijst tot catering en uitnodigingen in een heus draaiboek met voor iedereen een taak.

Maar over één ding had ik geen controle en dat kon ook niet. Dus kwam Marisca bij ons langs en toen gebeurde het, het ging niet over dat draaiboek van mij, het ging over onze liefde voor elkaar en daar legde Marisca subtiel haar vinger op. Ze zorgde voor de verdieping in de hurricane die “trouwfeest” heet. Ze ging in haar vragen en het aangename gesprek een niveau dieper. Waar gaat het werkelijk om, hoe is de liefde ontstaan en vooral; waar bestaat jullie liefde uit.

Op de dag zelf voor het “moment” werd het me te veel, het vloog me aan. Niet dat ik niet wilde, ik huilde nonstop van vreugde. Marisca legde mijn wangen in haar handen en wist me weer met beide benen op de grond te krijgen. Die aanraking zal ik nooit vergeten, het maakte me rustig.

Tijdens de ceremonie heeft Marisca de regie in rust, beheersing en geduld. Zo bijzonder dat iemand door alleen al “te zijn” alles kan overnemen waardoor het voor ons zorgeloos was. Ze heeft alles in de gaten. Van een baby met broekpoep tot een oma waar ondersteuning voor de voeten nodig is omdat ze bungelen. Ze begint de ceremonie als iedereen op zijn/haar gemak is. De inhoud van de ceremonie, is voor iedereen fijn. Het gaat namelijk niet alleen om het aanstaande echtpaar. De liefde gaat door families heen. De aandacht voor de familie en vrienden in de Kapel, de aandacht voor de overledenen door een kaars aan te laten steken door onze kids………..  

Dit moment mag intens zijn omdat het om liefde gaat.

Marisca maakt van het moment een onvergetelijk moment, ze raakt je aan met haar handen maar ook met haar ogen en haar stem.

En als ze dan uiteindelijk zegt :”Dan verklaar ik jullie nu, als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke………………………………………….. WAUW!!!!!

Als Marisca het zegt, dan is het echt zo, ECHTpaar, man en vrouw…………..eindelijk

Huwelijk Angela & Ramon

Wat een heerlijke dag hebben wij mede dankzij jou gehad kanjer. Onwijs bedankt.

IMG_4133
IMG_4132
eva

Huwelijk Eva & Rick

Complimenten!!! Iedereen vond het zo mooi!!! Dankjewel wij hebben een geweldige dag gehad en ook mede dankzij jou!!!

Huwelijk Liz & Nik

In één woord, LIEFDE Haar mooie warme stem, en haar geweldige verhaal heeft onze dag een prachtige ceremonie gegeven. Ik kan nog uren doorgaan, het was echt zo mooi…

liz_nik
sandra

Sandra Floris-Boerman

Een ruim jaar geleden kwamen onze trouwplannen… Nadat er een datum was gekozen mochten we een trouwambtenaar uitkiezen, best lastig om zoiets te doen aan de hand van een kort stukje tekst en een foto. Toch sprak Marisca haar liefdevolle en positieve tekst er voor ons meteen uit. Zij werd onze eerste keus! Het geluk was met ons en enkele weken voor de bruiloft belde Marisca om een afspraak te maken.  Dit telefoon gesprek was al meteen gezellig! We keken erg uit naar de afspraak die bij ons thuis zou plaats vinden. Marisca kwam langs, we hebben heerlijk zitten kletsen over onze wensen en hoe onze liefde ontstaan was. Marisca kwam met praktische tips en vertelde ons over de mogelijkheden hoe de ceremonie in te vullen was. Na deze avond heeft ze ons constant op de hoogte gehouden van wat ze zou vertellen en doen. Ook de kinderen werden hier op een ontzettend leuke manier in betrokken. Het gevoel was goed! En Marisca kon zich goed inleven in onze verhalen en wensen! Toen de grote dag was aangebroken verliep alles nog beter/mooier dan we hoopten! Er was rust, gezelligheid, humor, liefde en bovenal maakte Marisca haar bijdrage het daadwerkelijk een dag om nooit te vergeten!